מתכון

עוגת בננה עם טחינה וסילאן

היא לא מתוקה מדי, אבל כן עסיסית בזכות תוספת הסודה לשתייה

19,211 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת בננה עם טחינה וסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
עוגת בננה עם טחינה וסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
  • תבנית טבעתית חד-פעמית בקוטר 24 ס”מ או תבנית אינגליש-קייק
  • 50 דקות
  • קל
  • כשר
  • אפייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מערבלים שמן, סוכר וביצים במיקסר עם וו גיטרה עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

3

מערבבים אבקת סודה לשתייה עם קמח בקערה לפיזור אחיד.

4

מערבבים יוגורט עם שמנת בקערה שנייה.

5

מערבבים בננות מעוכות עם טחינה וסילאן בקערה שלישית.

6

מוסיפים למיקסר לסירוגין את הקמח ותערובת היוגורט-שמנת תוך כדי ערבול עד לקבלת תערובת אחידה.

7

מוסיפים את תערובת הבננות-טחינה-סילאן וממשיכים בערבול עד לקבלת תערובת אחידה.

8

מוסיפים אגוזים ומערבבים בכף עץ. יוצקים את הבלילה לתבניות.

9

אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.