מתכון

עוגת בננה-תמרים

עוגת הבננה הקלאסית מקבלת כאן טוויסט בריא וטעים: קמח כוסמין ותמרים

29,493 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת בננה-תמרים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
עוגת בננה-תמרים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

עוגת הבננה הקלאסית מקבלת כאן טוויסט בריא וטעים: קמח כוסמין ותמרים. היא יוצאת עסיסית ולא מתוקה מדי ומתאימה לא רק לשומרי משקל אלא גם לשומרי כשרות ולרגישים ללקטוז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת האגוזים:

לשימון התבנית:

אופן ההכנה

1

מערבבים אגוזי מלך עם קינמון וסוכר.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בשמן קוקוס.

3

מועכים בננות בקערה בעזרת כף עץ. מוסיפים רסק תפוחים, תמרים, ביצה, שמן קוקוס, סוכר, וניל, מלח וקינמון ומערבבים.

4

מוסיפים סודה לשתייה וקמח ומערבבים בעדינות רק עד לאיחוד החומרים.

5

מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים את תערובת האגוזים.

6

אופים 50-45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים עליו.

7

שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 6 ימים.