מתכון

עוגת גבינה עם טרוף רוזמרי

לא סתם זכתה עוגת הגבינה הזו למעמד של מגה-סטאר, היא באמת משהו מיוחד

14,185 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת גבינה עם טרוף רוזמרי. צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה עם טרוף רוזמרי. צילום: דניאל לילה

כשניגשים להכנת המתכון חשוב לתכנן גם זמן לקירור והקפאה בשלבים השונים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבסיס:

למלית גבינה:

לרוטב שוקולד:

אופן ההכנה

מכינים את הטרופים

1

מחממים שמנת עד לסף רתיחה ויוצקים על שני סוגי השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס. מקררים שעתיים במקרר.

2

מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים 16 גבעות על מגש מרופד בנייר אפיה (לחלופין אפשר ליצור את הגבעות בעזרת שתי כפיות). מקררים 20 דקות במקרר. מוציאים מהמקרר ומגלגלים את הגבעות לכדורים. שומרים במקפיא עד השימוש.

מכינים את התחתית

3

טוחנים את העוגיות, כולל המלית הקרמית, במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים (התערובת תדמה לפרג טחון). מערבבים את הפירורים עם חמאה מומסת.

4

מסדרים את טבעות האפיה על תבנית מרופדת בנייר אפיה. שמים כף מתערובת הפירורים בתחתית כל תבנית ומהדקים. מקפיאים עד השימוש לפחות 10 דקות.

מכינים את מלית הגבינה

5

מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.

מרכיבים ואופים

6

מחממים תנור ל-160 מעלות.

7

יוצקים את המלית לכל תבנית עד חצי מגובהה, מטביעים טרוף שוקולד קפוא במרכז כל עוגה ומכסים בשאר המלית, עד 3/4 מגובה התבנית.

8

אופים 40 דקות. מצננים מעט, עד שנוצר שקע במרכז העוגה.

מכינים את רוטב השוקולד

9

מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס והרוטב חלק.

מגישים

10

מניחים כל עוגה בצלחת הגשה. מעבירים סכין חדה בין טבעת האפיה לעוגה ומסירים את טבעת האפיה. חוזרים על הפעולה עם כל העוגות.

11

מניחים טרוף שוקולד נוסף (הישר מהמקפיא) בשקע שנוצר במרכז כל עוגה. מגישים עם מעט רוטב שוקולד.

אפשר לשחק עם הטעמים והצבעים של הטרופים: בחנויות מתמחות מוכרים שוקולד צבעוני בטעמים (שוקולד לבן צבוע או שוקולד לבן עם תמציות צבע וטעם). נסו מילוי כתום-תפוז או ורוד-תות.

גיוון: במקום מקל הוניל אפשר להשתמש ב-½1 כפיות תמצית וניל