מתכון

עוגת יוגורט וסילאן בזיגוג יוגורט ולימון קונפי

טוחנים את לימון הקונפי עם יוגורט ודבש ומקבלים זיגוג סמיך וקטיפתי, שהוא הרבה פחות מתוק מזיגוגי הסוכר הרגילים

2,391 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
עוגת יוגורט וסילאן בזיגוג יוגורט ולימון קונפי של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דנה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגת יוגורט וסילאן בזיגוג יוגורט ולימון קונפי של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דנה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

כאן שילבתי את היוגורט גם בעוגה וגם בציפוי. להכנת הזיגוג מבשלים לימון בשיטת הקונפי עד שהוא מתרכך והחמיצות שלו מתעדנת.

חומרים לצנצנת קטנה:

1 לימון חתוך לרבעים עם הקליפה ונקי מגרעינים

240 מ”ל (1 כוס) שמן זית

1. חוצים רבעי לימון ומניחים בסיר קטן. מכסים בשמן זית ומבשלים שעה על להבה נמוכה עד שהלימון מתרכך לגמרי. מסננים ומצננים.
2. שומרים במקרר מכוסה בשמן זית עד חודש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסיגוג יוגורט:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

מכינים את העוגה:

2

שמים חמאה, סוכר, סילאן, גולדן סירופ וקליפת לימון בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 4-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים חלמונים אחד-אחד עד שהם נבלעים בתערובת.

3

מנפים את החומרים היבשים לקערה נפרדת ומוסיפים אותם לתערובת הביצים לסירוגין עם היוגורט תוך כדי ערבול (מנמיכים מעט את פעולת המיקסר) עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מקציפים את החלבונים בקערה נקייה כ-3 דקות לקצף רך. מקפלים את הקצף לבלילת העוגה בעדינות ומעבירים לתבנית.

5

אופים שעה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי מפירורים. מצננים לטמפ’ החדר.

מכינים את הזיגוג:

6

טוחנים לימון קונפי עם יוגורט ודבש לתערובת אחידה בעזרת מוט ריסוק ידני. מעבירים דרך מסננת לקבלת קרם חלק. שומרים במקרר עד 3 ימים.

להגשה:

7

מערבבים קלות את הזיגוג ויוצקים על העוגה.