מרבית הפיגמנט של הסלק נעלם בחום אז אל תצפו לגוון אדום.
מתכון לסוכריות צבעוניות תוצרת בית
רינג או תבנית בקוטר 22 ס״מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות.
2
טוחנים את הסלק למחית.
3
ממסים שוקולד בבן מארי. ממסים חמאת קקאו במיקרוגל או במחבת קטנה.
4
מערבבים בקערה קמח כוסמין, אבקת קקאו, אבקת אפייה ושקדים טחונים לאיחוד.
5
מערבבים סלק טחון עם שמן, מחית וניל, חמאת הקקאו והשוקלד המומסים לאיחוד.
6
מקציפים את הביצים עם המלח לתערובת תפוחה ובהירה ומוסיפים סוכר בהדרגה. מקפלים את הביצים לתערובת השוקולד.
7
יוצקים את התערובת לרינג או לתבנית מרופדים בנייר אפייה ואופים 35־40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
מכינים את הציפוי
8
ממסים שוקולד וחמאת קקאו בבן מארי. מרתיחים את החלב. מערבבים דבש ענבים או סירופ מייפל לתוך תערובת השוקולד, מוסיפים חלב שקדים חם ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים את הציפוי על העוגה. מפזרים סוכריות צבעוניות (ראו מתכון למעלה).