מתכון

עוגת יום הולדת

כשחותכים את העוגה הרוטב נשפך לכל עבר והילדים מאושרים. מתוך ספרה של איה קרמרמן "מתרגשת"

12,417 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
עוגת שוקולד של איה קרמרמן. צילום: יעל אילן
עוגת שוקולד של איה קרמרמן. צילום: יעל אילן

במקור זו עוגת השוקולד של סבתא שלי. אני לא ממש זוכרת אותה מהילדות. המתכון התגלגל אלי ומאז הכנתי אותה מאות פעמים–כי זו באמת העוגה האהובה ביותר על תושבי הבית. המתכון שהגיע אלי הורה לאפות על חום גבוה למעט זמן. אבל אמא שלי מספרת שסבתא הכינה את העוגה על פתיליה בחום נמוך. אין לי מושג מה נכון.

עם השנים, העוגה הפכה להיות עוגת יום ההולדת המשפחתית. אני מכינה אותה בקוגלהוף (תבנית עם חור באמצע). לקישוט, אני ממיסה 200 גרם שוקולד מריר עם ½ כוס חלב שקדים ומעט שמן. את הרוטב אני שופכת על העוגה ובעיקר בחור. כשחותכים את העוגה, הרוטב נשפך לכל עבר והילדים באורות. טוב, נודה, גם אני.

אפשר להשתמש גם בתבנית עגולה בקוטר או 26 או 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טורפים בקערה ביצים, סוכר וקקאו (אני מקציפה הכל יחד במקצף ביצים אבל לא חובה). מוסיפים קמח, שמן ונוזל ומערבבים. מוסיפים אבקת אפיה ומערבבים לבלילה אחידה.

2

ממיסים על להבה קטנה שוקולד מריר (מחילה מאוהבי הבאן מרי, אבל אין לי עצבים ללכלך עוד סיר) ומוסיפים לבלילה.

3

מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית קוגלהוף ובוזקים סוכר על השמן - לחילוץ מהיר. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 20-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט והופכים לצלחת הגשה. אם רוצים מכינים ציפוי שוקולד.

המתכון מתוך ספרה  של איה קרמרמן "מתרגשת",  בהוצאת מודן. 98 שקלים, 219 עמ'. כשר