מתכון

עוגת ליים ושמן זית

עוגה בחושה שמכינים בקערה אחת וללא מיקסר. את ההבדל עושים ליים ושמן זית, שנותנים טוויסט מרענן ומיוחד לטעם

6,728 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגת ליים ושמן זית. צילום: שרית גופן
עוגת ליים ושמן זית. צילום: שרית גופן

מתכון ל-זמן 2 תבניות אינגליש או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 14 מאפינס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.

2

טורפים בקערה את כל החומרים למעט הקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים את הקמח בעזרת לקקן רק עד שהוא נטמע בתערובת.

3

יוצרים את התערובת לתבניות ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי כ-40 דקות לתבנית עגולה, 30-35 דקות לתבנית אינגליש או 20-25 דקות לתבניות מאפינס. מצננים.

מזגגים ומגישים:

4

מערבבים את כל חומרי הזיגוג לתערובת אחידה, נוזלית וסמיכה (אם התערובת סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד כף מים). מניחים את העוגה על רשת מעל תבנית ויוצקים עליה את הזיגוג, כך שהוא נוזל מעט כל דפנות העוגה.

5

מניחים לרבע שעה, עד שהזיגוג מתייצב, ומגישים.

גיוון: מוותרים על הזיגוג ומוסיפים עוד 1/4 כוס סוכר לעוגה.