מתכון

עוגת שוקולד נימוחה

נמצא הקינוח האולטימטיבי לכל אירוע: עוגת שוקולד פשוטה ועשירה במרקם קרמי, כזאת שמתאימה לכל גיל

11,818 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
עוגת שוקולד נימוחה. צילום: דניאלה לילה
עוגת שוקולד נימוחה. צילום: דניאלה לילה

הרבה שוקולד וחמאה, 10(!) ביצים שמוקצפות הרבה זמן עם סוכר ומעט קורנפלור, כל אלה מייצרים עוגה אפויה במרקם קרמי.

לתבנית פיירקס בגודל 40×27 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את העוגה: 

1

ממיסים שוקולד, חמאה וחלב במיקרוגל.

2

מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית.

3

מערבלים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר במיקסר כ-2 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קורנפלור וכשהוא נבלע, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

4

מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר בקערת מיקסר נקייה ויבשה כ-5 דקות לקצף יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד והחלמונים. יוצקים לתבנית.

5

אופים 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מצננים.

מצפים:

6

מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים על העוגה. שומרים במקרר ומגישים בטמפ' החדר.