מתכון

עוגת שושני שמרים עם קינמון

עוגת שמרים שממש נמסה בפה והצפיפות של השושנים שומרת על העסיסיות שלה

14,733 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת שושני שמרים עם קינמון של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
עוגת שושני שמרים עם קינמון של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק שמרים

למלית חמאה וקינמון

לקישוט

אופן ההכנה

לבצק

1

מערבלים במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק מלבד החמאה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח ומערבלים עוד כ־4 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח או לילה במקרר.

למלית

2

מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת קרם חלק.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 3־4 מ"מ, מורחים עליו את קרם הקינמון, מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי כ־3 ס"מ. מסדרים את השושנים בצפיפות בתבנית, מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה ואופים כ־40 דקות עד שהעוגה משחימה. מצננים.

4

יוצקים על העוגה את אבקת הסוכר המומסת.