מתכון

עוגת שיש שוקו-תפוז

עוגת תפוזים ללא פשרות, שמכילה קליפה מגוררת משבעה תפוזים ומדיפה בושם עד הקומה העליונה

5,513 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת שיש שוקו-תפוז. צילום: דניה ויינר
עוגת שיש שוקו-תפוז. צילום: דניה ויינר

מתכון ל-2 תבניות אינגליש קייק. אפשר גם להשתמש בפחות קליפות תפוזים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת השוקולד:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות בחמאה.

מכינים את הבצק:

2

מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח לקערה.

3

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית לתערובת קרמית (כ-4 דקות). מוסיפים ביצים ותמצית וניל בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שהן נטמעות. מנמיכים מהירות ומוסיפים שליש מתערובת הקמח. לאחר שהקמח נבלע מוסיפים חצי מהרוויון ומערבלים עד הטמעה. ממשיכים כך עם שליש נוסף מהקמח, יתרת הרוויון ולבסוף שליש אחרון של קמח. מדי פעם עוצרים ומנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן.

מכינים תערובת שוקולד, מרכיבים ואופים:

4

מניחים את כל החומרים בקערה ומחממים במיקרוגל (או על ביין מארי) עד המסה. מערבבים למרקם אחיד.

5

מעבירים מחצית מהבצק לקערה גדולה, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

6

מוסיפים קליפת תפוז מגוררת למחצית התערובת הבהירה.

7

מחלקים שלוש רבעים מהתערובת הבהירה לשתי התבניות ומשטחים. יוצקים מעל את התערובת הכהה ומכסים ביתרת התערובת הבהירה. מערבבים קלות בסכין ליצירת מראה שיש.

8

אופים 50 דקות עד שקיסם יוצא כמעט יבש והעוגות קפיציות למגע.

9

העוגה נשמרת מכוסה במקרר כ-5 ימים ועומדת מצוין בהקפאה.