מתכון

עוגת תמרים ותפוחים בחושה בקראמבל קינמון

מתכון לעוגה בחושה שתפיל את האורחים שלכם מהכסא

4,833 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוגת תמרים ותפוחים בחושה בקראמבל קינמון של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן
עוגת תמרים ותפוחים בחושה בקראמבל קינמון של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לתפוחים המקורמלים

לתערובת הבחושה

לקראמבל קינמון

לעיטור

אופן ההכנה

לתפוחים מקורמלים

1

קולפים וחותכים את תפוחי העץ לקוביות, ומקפיצים אותם במחבת עם כפית חמאה וכף סוכר עד לקירמול קל.

לתערובת הבחושה

2

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר יחד לתערובת קרמית. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים לערבב.

3

מנפים לקערה את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח) ומוסיפים למיקסר תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה.

4

מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים במהירות בינונית.

5

חותכים את התמרים לרצועות, ומוסיפים פנימה. מוסיפים את קוביות התפוחים המקורמלים ומערבבים למסה חלקה ואחידה.

6

מחממים תנור ל-165 מעלות.

לקראמבל

7

מערבבים בקערה ידנית בעזרת כף עץ את החמאה עם הסוכר, הקינמון, אבקת השקדים והקמח עד שנוצר מרקם פירורי. מפזרים פירורים בחלק העליון של העוגה. מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש לחלוטין.

8

בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים בטמפרטורת החדר.