מתכון

עוגת תפוזים נימוחה

הם נמצאים בחורף בכל מקום, בשפע ובזול. סוחטים מיץ, מגררים קליפה ומכינים עוגת תפוזים בחושה במרקם של ענן

89,337 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת תפוזים נימוחה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
עוגת תפוזים נימוחה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

תבנית טבעתית גבוהה (סיר פלא)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית (שימו לב - לא משתמשים בנייר אפייה).

2

מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות לקרם בהיר.

3

בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את תערובת הביצים עד שנוצרת בלילה אחידה ויוצקים לתבנית משומנת.

4

אופים 40 דקות עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.

5

הופכים את העוגה החמה מייד על רשת צינון ומצננים לחלוטין. מעבירים סכין להפרדה מהדפנות, הופכים שוב ומחלצים מהתבנית.

מה עושים עם קליפות הדרים שנשארו?
מגררים על פומפייה דקה ושומרים בקופסא במקפיא. משתמשים לתיבול בצקים ורטבים
מבשלים רק את החלק הכתום 3-4 פעמים במים רותחים, בכל פעם 10 דקות, להפגת המרירות. מסננים ומבשלים 5 דקות בשפע של סירופ סוכר (שיכסה את הקליפות) עד שהן סופגות אותו והופכות לסוכריות.
מכינים חומר ניקוי אקולוגי מצטיין: מבשלים את הקליפות בהרבה מים כ-20 דקות עד שעולה מהן ניחוח. משתמשים במי התפוז לניקוי משטחי המטבח השונים ועל הדרך נהנים מהריח.