מתכון

עוף בלאדי וירקות שורש בשניים עשר תבלינים

שפע התבלינים בעוף ובירקות מכניסים בהם ארומה וטעמים אקזוטיים ומשכרים

דצמבר 2018
עוף באלאדי ב-12 תבלינים של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף באלאדי ב-12 תבלינים של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לירקות השורש

אופן ההכנה

1

לחמם תנור ל- 250 מעלות.

2

מכניסים לקערה שמן, רסק עגבניות, שום קצוץ, מיץ לימון, עלי דפנה, פלפל שחור גרוס, פלפל אנגלי, מלח, סומאק, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, בהרט, כוכבי אניס, קינמון וצ׳ילי גרוס, ומערבבים היטב.

3

מכניסים את העוף לקערה ומעסים אותו היטב בתערובת. ומוסיפים גם את הגזר, הבצל ותפוחי האדמה ומערבבים שוב היטב.

4

מוציאים את העוף (ללא הירקות), מניחים בתבנית אפייה וצולים אותו בתנור ל-15 דקות.

5

מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, וממשיכים לצלות את העוף כשעה נוספת.

6

בתבנית נפרדת מניחים את ירקות השורש, מוסיפים מעט מים, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור כחצי שעה לפני תום צליית העוף.

7

בעשר הדקות האחרונות של הצלייה מוציאים את העוף מהתנור, מברישים את העוף בפפריקה ובמעט שמן, ומחזירים לתנור לעשר דקות נוספות.