מתכון

עוף במרינדה אסייתית

אנחנו אוהבים עוף. כאן הוא מקבל טעמים אסייתים מתקתקים שקשה לעמוד בפניהם

50,722 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוף במרינדה אסייתית עם זעתר מקומי של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף במרינדה אסייתית עם זעתר מקומי של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

רצוי להשרות את העוף שעתיים שלוש במקרר ואפשר גם ללילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למרינדה

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה בקערה.

2

מכניסים לקערה עמוקה את העוף ויוצקים מעליו את המרינדה. משרים לפחות 2-3 שעות (אפשר גם לילה במקרר).

3

מעסים היטב את העוף במרינדה ומניחים אותו בתבנית אפייה. מחממים תנור מראש ל-250 מעלות, וצולים את העוף רבע שעה. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות שעה נוספת.

להגשה

4

קולים מעט את השומשום במחבת ומצפים את העוף בשומשום הקלוי, מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.