מתכון

עוף במרינדה מזרחית עם זעתר מקומי

זעתר, טימין, שום ורוזמרין. כל אלו גורמים לעוף להיות ארומתי וטעים במיוחד

13,329 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוף במרינדה מזרחית עם זעתר מקומי של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף במרינדה מזרחית עם זעתר מקומי של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

שימו לב, יש להשרות את העוף שעתיים-שלוש (אפשר גם ללילה במקרר).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה בקערה.

2

מכניסים לקערה עמוקה את העוף ויוצקים מעליו את המרינדה. משרים לפחות 2-3 שעות (אפשר גם לילה במקרר).

3

מעסים היטב את העוף במרינדה ומניחים אותו בתבנית אפייה.

4

מחממים תנור מראש ל-250 מעלות, וצולים את העוף רבע שעה. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות שעה נוספת. לאחר כשעה מוציאים ומגישים חם.