מתכון

עוף במרינדת לימון ונענע

עוף חמוץ מתוק שכולם יאהבו. מה שהופך אותו למושלם בארוחות משפחתיות. אם נשארות שאריות הוא יהיה נפלא גם ביום שלמחרת בתוך כריך

4,920 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוף במרינדת לימון-נענע של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף במרינדת לימון-נענע של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

זמן השרייה של שעתיים-שלוש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה

אופן ההכנה

1

מכניסים לקערה עמוקה את הלימון הכבוש ויוצקים מעל את הלימונדה. מוסיפים ג׳ינג׳ר, למון גראס, נענע ושום. מערבבים ומוסיפים סומאק, מלח, פלפל שחור ופפריקה.

2

מכניסים את העוף למרינדה ומעסים אותו היטב. מניחים במקרר לשעתיים-שלוש.

3

מחממים תנור ל-250 מעלות, מניחים את העוף בתבנית ויוצקים סביבו את נוזלי המרינדה. צולים רבע שעה ומנמיכים את החום ל-180. אופים כשעה ורבע נוספות.

להגשה

4

מוציאים את העוף ומניחים על צלחת הגשה. מעטרים בלימונים כבושים ועלי נענע קצוצים.