מתכון

עוף מטוגן שילדים אוהבים

הניגוד עם המעטפת הפריכה והטעימה מענג במיוחד. כיף לאכול עם הידיים ולטבול ברוטב אלף האיים ביתי

59,479 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
עוף מטוגן של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו
עוף מטוגן של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו

במקור בתערובת הציפוי יש גם ריוויון שמרכך קצת את העוף, אבל גם בלעדיו אחרי השריה של שעתיים במקרר, העוף יוצא רך במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

לטיגון

אופן ההכנה

מכינים ציפוי

1

מערבבים מלח, פלפל, פפריקה, אורגנו ואבקת שום בקערית לתערובת אחידה.

2

מערבבים קמח תירס, קמח ואבקת אפייה בקערה רחבה (ונפרדת).

3

טורפים ביצים עם 2 כפות מתערובת התבלינים בקערת ערבוב גדולה. מוסיפים לקערה כנפיים ומערבבים עד שכל הכנפיים מצופות היטב בבלילה. מניחים במקרר לשעתיים.

4

מוסיפים אל תערובת הקמחים את יתר תערובת התבלינים, מוציאים את הכנפיים מהמקרר ומוסיפים לקערת הקמחים. מסובבים את הכנפיים בתוך התערובת עד שכל הכנפיים מצופות היטב.

מטגנים ומגישים

5

יוצקים שמן למחבת בעלת תחתית כבדה כך שיגיע ל־3/4 מגובהה ומחממים מעל להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את הכנפיים, מטגנים כ־5 דקות תוך שמדי פעם הופכים את הכנפיים עד שהן משחימות. מגישים מיד לצד רוטב אלף האיים.

כך מכינים רוטב אלף האיים ביתי

אפשר לקנות בבקבוק לחיץ ואפשר להכין גרסה יותר טעימה בבית בקלות: טורפים במרץ או מעבדים במעבד מזון 2 חלמונים, כפית שטוחה של חרדל דיז'ון חלק, כף מיץ לימון סחוט טרי או כף חומץ, מלח ופלפל שחור גרוס לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה ובזרזוף איטי כוס ורבע שמן זית עדין בכמה מחזורים, עד שהוא נטמע בתערובת ומתקבל מיונז. מעבירים לצנצנת ושומרים עד שבוע במקרר. מערבבים 3 כפות מהמיונז עם 4 כפות קטשופ לקבלת רוטב אלף האיים. מגישים לצד העוף המטוגן.