מתכון

עוף מפורק על לחם נאן ובצל מטוגן

מכינים מרק עוף מתובל, את הבשר שלו מפרקים והופכים לרכיב בסוג חדש של מסחאן רב עדתי, שיושב על נאן הודי

דצמבר 2019
  • עוף מפורק על לחם נאן ובצל מטוגן של  עינב אזגורי. צילום: שני בריל
    עוף מפורק על לחם נאן ובצל מטוגן של עינב אזגורי. צילום: שני בריל
  • עוף מפורק על לחם נאן ובצל מטוגן של  עינב אזגורי. צילום: שני בריל
    עוף מפורק על לחם נאן ובצל מטוגן של עינב אזגורי. צילום: שני בריל

הנאן מאפה עסיסי בהרבה מהפיתה וגם מאוד קל להכנה בבית. זה מתכון שמכיל לא מעט חמאה והתוצאה חורפית ומענגת, אתם יכולים כמובן למתן את הכמות.

הערה: אם יש לכם כבר בשר ממרק עוף רגיל (לא מתובל כמו כאן) אפשר לערבב אותו עם הבצל המטוגן והתבלינים שברכיבי המרק, להניח מעל הנאן ולהגיש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לנאן

לטיגון הנאן

לבישול העוף

לבצל המושחם

להגשה

אופן ההכנה

מכינים נאן

1

מערבבים את כל החומרים למעט החמאה והמלח בוו לישה למשך חמש דקות. מוסיפים חמאה ומלח. יוצרים כדור ומניחים בקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים שעה.

2

יוצרים כ-10 כדורים במשקל של כ-150 גרם האחד, מניחים על מגש מקומח מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה. מרדדים כל כדור לדיסקית שטוחה בעובי של כ-½ ס"מ ובקוטר של כ-22 ס"מ.

מטגנים את הנאן

3

ממיסים כ-10 גרם חמאה במחבת ומטגנים אחת מדיסקיות הבצק כדקה וחצי מעל להבה בינונית עד שהתחתית מזהיבה הופכים ומטגנים דקה וחצי. מטגנים כך את יתר דיסקיות הבצק. בין דיסקית לדיסקית משמנים את המחבת במעט חמאה.

במקביל להתפחה מכינים מרק עוף

4

מניחים את כל רכיבי המרק בסיר ומביאים לרתיחה. מקפים קצף שנוצר על פני המים, מבשלים מעל להבה בינונית כ-40 דקות עד שהעוף מתרכך ונפרד בקלות מהעצם. מוציאים את העוף מקררים ומפרקים את הבשר מהעצם, את המרק מסננים ושומרים בצד את הנוזל להגשה.

5

מטגנים בצל בשמן זית כ-25 דקות במחבת רחבה מעל להבה בינונית עד שהבצל מתרכך ושחום, מידי פעם מערבבים. מתבלים בסומאק.

מרכיבים את המנה

6

מניחים את הנאן על צלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל כל נאן מעט בצל מטוגן ועוף מפורק. מחממים כוס מהמרק עם החמאה ויוצקים מעל כל הנאן. מתבלים במלח ומגישים מיד.