מתכון

עופיונים אפויים במילוי ירקות ופירות יבשים

מנה של עופיונים אפויים במילוי ירקות ופירות יבשים, תוספת מהממת לשולחן הסדר

2,250 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עופיונים אפויים במילוי ירקות ופירות יבשים של לילית רומם. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
עופיונים אפויים במילוי ירקות ופירות יבשים של לילית רומם. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

כלים: קיסמי עץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לרוטב

אופן ההכנה

מילוי

1

מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

2

מאדים את הבצל והשום בשמן ומסירים מהאש. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים.

3

ממלאים את העופיון בתערובת המילוי וסוגרים את פתח הבטן בקיסמי עץ, כך שהעור יכסה את כל הבשר.

4

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליו את העופיונים.

רוטב

5

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל העופיונים. מכסים בנייר אפייה.

אפייה

6

אופים כ-40 דקות.

7

פותחים את הנייר, הופכים את העוף, מרטיבים ברוטב ושמים בגריל לכ-10 דקות עד להשחמה.

8

הופכים שוב ואופים 5 דקות נוספות עד להשחמה מכל הצדדים.

הגשה

9

מחלקים כל עופיון לשניים ומגישים חצי עופיון לכל מנה.