מתכון

פסטל דה נאטה

הקינוח הלאומי של פורטוגל: מאפי בצק עלים אישיים במילוי פודינג חלבי-לימוני

11,437 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פּסטֶל דֶה נָאטָה
פּסטֶל דֶה נָאטָה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לפודינג:

להגשה:

אופן ההכנה

1

פורשים את הבצק על משטח עבודה ומסירים את הניילון. מגלגלים את הבצק שוב כמו שהוא היה, רק עכשיו לגליל מהודק מאוד ללא ניילון. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

מכינים את הפודינג:

2

שמים מים, סוכר, מקל קינמון וסרט לימון בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 3-2 דקות עד שהסוכר נמס. משהים 10 דקות לספיגת טעמים ומסננים. נפטרים מהקינמון וקליפת הלימון.

3

מערבבים 1/2 כוס חלב קר עם קמח בקערית לתערובת חלקה ללא גושים. תתקבל מעין משחה.

4

טורפים חלמונים בקערה.

5

מביאים לרתיחה את יתרת החלב, תמצית וניל ושמנת מתוקה בסיר בינוני. יוצקים מהחלב הרותח אל תערובת הקמח (להשוואת טמפרטורות) בהדרגה ותוך כדי ערבוב. מערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לסיר את כל התערובת ומבשלים 2 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.

6

מוסיפים את סירופ הסוכר לתערובת החלב ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.

7

מסירים את הסיר מהכיריים ומערבבים כדקה כדי לצנן מעט את התערובת.

8

יוצקים 1/4 מהתערובת שבסיר לקערה עם החלמונים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד. מעבירים הכל לסיר ומבשלים כ-4-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה לסף רתיחה. מצננים לטמפ' החדר.

מרכיבים את המאפים ואופים:

9

מחממים תנור ל-220 מעלות.

10

פורסים את גליל הבצק לפרוסות בעובי ½ ס"מ ומרפדים בהן את שקעי התבנית (גם את הדפנות). יוצקים מהפודינג לתוך הקלתיות עד למעלה.

11

אופים 15-10 דקות עד שהקרם נראה כמעט שרוף ושולי הבצק אפויים. ‏ מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים.

12

המאפה טעים ביום ההכנה, אבל אפשר לשמור בכלי אטום עד יומיים. מחממים בתנור חם לפני ההגשה.