מתכון

פאטוש טלה בזעתר ודבש

הסלט הלבנוני מקבל כאן לא רק תוספת של שיפודי בשר עסיסיים, אלא גם גיוון צבעוני עם שני סוגי עגבניות שרי ואבוקדו

1,855 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פאטוש טלה בזעתר ודבש של שף עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
פאטוש טלה בזעתר ודבש של שף עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

פיתה או לחם מאתמול, שכמעט תמיד יש בבית, נקלים ומצרפים לסלט את הקראנצ'יות הנדרשת.
שימו לב הבשר דורש השרייה של לילה במרינדה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבשר

לסלט

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבשר

1

מערבבים בקערה זעתר, דבש, קליפת לימון, שמן זית ומלח ומשרים את הבשר בתערובת במשך לילה. משפדים על שיפודים.

2

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

3

צולים את השיפודים בתנור כ- 5 דקות (או על גריל) עד שהם שחומים וצלויים. משאירים את התנור דלוק.

אופים את הפיתה

4

פותחים את הפיתה לשני עיגולים, מזלפים שמן זית ואופים עד שהיא שחומה. קורעים את הפיתה לפיסות קטנות.

מרכיבים את המנה

5

מערבבים בקערה את חומרי הסלט עם הבשר. מורחים מעט לאבנה בצלחת הגשה ומניחים מעל את הסלט.