מתכון

פונץ’ וויסקי עם רום, קינמון וסירופ הדרים

אחרי שמסיימים לדאוג לאוכל חשוב גם לספק משקאות אלכוהוליים לאורחים, ובדיוק לשם כך נולד הפונץ'

3,634 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2016
פונץ' וויסקי עם רום
פונץ' וויסקי עם רום

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים את כל החומרים בקערה, טועמים ומתקנים טעמים. מכניסים למקרר לשעתיים.

2

לפני ההגשה מוסיפים גוש קרח גדול ככל האפשר.

סירופ אולאו סאקרום

את הסירופ הזה מפיקים מהשמן שנמצא בקליפות ההדרים (oleo הוא שמן, saccharum — סוכר), וזה הרבה פחות מסובך ממה שעלול להשתמע מהשם. משרים קליפות הדרים (תפוזים, לימונים, אשכוליות) בהרבה סוכר ונותנים לסוכר להתמוסס באופן טבעי. חשוב להשתמש רק בקליפה הצבעונית (ולא בקליפה הלבנה, שהיא מרירה יותר) ולהוציא את הקליפות אחרי שהסירופ מוכן.

חומרים לצנצנת קטנה:
1 כוס סוכר
רצועות של קליפות מ-10 לימונים או מ-8 תפוזים (ללא הציפה הלבנה)

1.מערבבים סוכר עם קליפות הדרים בקערה. לשים מעט בעזרת הידיים כדי לעזור לסוכר להמס את השמנים שבקליפות. מכסים ונותנים לתערובת לשבת שעתיים-שלוש עד שרוב הסוכר נמס. מדי פעם לשים שוב בעזרת הידיים

2.אחרי שרוב הסוכר הופך לשמן מוציאים את הקליפות. אם הנוזל עדיין גרגרי ולא אחיד, אפשר לצקת 2 כפות מים רותחים ולערבב

3.את הסירופ השמנוני הזה שומרים עד שנה בצנצנת מעוקרת במקרר.