מתכון

פוקצ'ה

שף אסף בלינדר מלמד להכין את הקלאסיקה האיטלקית האולטימטיבית, שמשדרגת כל ארוחה

1,236 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פוקצ'ה של שף אסף בלינדר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פוקצ'ה של שף אסף בלינדר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • 8 יחידות
  • 1 שעה + מתפיחים את הבצק במשך לילה במקרר, והתפחה שנייה במשך שעתיים
  • קל
  • כשר
  • אוכל איטלקי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את הקמח, המלח והסוכר. ממסים את השמרים במים. לשים במיקסר את כל המרכיבים יחד (מלבד שמן הזית) עד קבלת בצק אחיד והומוגני. מתפיחים את הבצק במשך לילה במקרר.

2

חותכים את הבצק לחתיכות במשקל 230 גר' כל אחת, מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב כשעתיים. מרדדים מעט כל כדור בצק ליצירת עיגול בקוטר כ-20 ס"מ. מברישים בשמן זית ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.