מתכון

פטה כבד אווז וקרם קוקוס עם קליפות הדרים מסוכרות

השף אוראל קמחי מכין מקליפות התפוז ממתק מסוכר שמפטפט עם פטה האווז

2,133 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
פטה כבד אווז וקרם קוקוס עם קליפות הדרים מסוכרות של שף אוראל קימחי. צילום: אנטולי מיכאלו
פטה כבד אווז וקרם קוקוס עם קליפות הדרים מסוכרות של שף אוראל קימחי. צילום: אנטולי מיכאלו

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפטה

לקליפות ההדרים

להגשה

אופן ההכנה

לקליפות ההדרים

1

בסיר גדול מניחים את קליפות ההדרים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ברתיחה עוד 2 דקות ושוטפים היטב במים קרים. יוצקים שוב מים קרים לסיר ומרתיחים שנית, וחוזרים על הפעולה פעם נוספת.

2

מסננים מהמים. מחממים ¾ מכמות הסוכר יחד עם 3 כוסות מים ומחממים לקבלת סירופ סוכר. מוסיפים את קליפות ההדרים ומערבבים, מבשלים על אש קטנה מאוד כ-3 שעות עד שהנוזל נספג היטב בקליפות. חשוב מאוד לערבב לאורך כל התהליך בעדינות כדי שהקליפות לא יתפרקו או יידבקו לתחתית הסיר.

3

מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט, ומשאירים בטמפרטורת החדר להתקשות מעט.

לפטה

4

מאדים בסיר עם שמן את הבצל הפרוס עד שהוא שקוף לגמרי. מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה. חותכים את כבד האווז לקוביות גדולות ומוסיפים לקרם הקוקוס.

5

מרתיחים ומורידים מהאש. טוחנים היטב את הקרם והכבד למרקם חלק ומסננים לתבנית או צלחת הגשה. מקררים במקרר לפחות שעתיים עד שהפטה מתייצב.

להרכבת המנה

6

מסדרים את קליפות ההדרים על פטה הכבד ומעל הכל בוזקים את פולי הקקאו השבורים.

הצעת הגשה

7

כדי לגוון, אפשר לבזוק סוכר חום מעל הפטה ולקרמל אותו בעזרת מבער כמו בקרם ברולה קלאסי.