מתכון

פטוצ'יני חמאת לימון, קרפצ'ו זוקיני צרוב

שף חנוך שכטר מגיש מתכון למנה מרעננת של פסטה ירקות בניחוח לימוני

15,547 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פטוצ'יני חמאת לימון, קרפצ'ו זוקיני צרוב, מרווה ופרמזן של שף חנוך שכטר. צילום: אליענה גולומב. סטיילינג: תמר מרקוביץ
פטוצ'יני חמאת לימון, קרפצ'ו זוקיני צרוב, מרווה ופרמזן של שף חנוך שכטר. צילום: אליענה גולומב. סטיילינג: תמר מרקוביץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2

מניחים במחבת קרה חמאה, קליפת לימון מגוררת, עלי מרווה, מלח ומים. ממיסים את הכל על אש נמוכה.

3

חותכים את הזוקיני דק ככל האפשר, מתבלים בשמן זית ובמלח ומחממים בתנור בחום של 220 מעלות כ-15 דקות או עד השחמה. מוסיפים למחבת.

4

מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים עם הרוטב על אש גבוהה, עד שבניעור הפסטה במחבת לא נותר נוזל אחריה והרוטב נדבק לפסטה (כדקה או שתיים).

5

מעבירים לקערה ומוסיפים גבינת פרמזן מגוררת.