מתכון

פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי

הגלייז האלכוהולי מוסיף לפילה המוכר ארומה מרעננת וקרם הארטישוק הירושלמי משלים את המנה לכדי חוויה של ממש

1,707 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי של הוויסקי בר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי של הוויסקי בר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל והשום עם מלח ופלפל עד שהם שקופים. מוסיפים את הארטישוק, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים על אש קטנה במשך כשעה, עד שהארטישוק רך.

2

טוחנים את הארטישוק בבלנדר מוט או במעבד מזון ומוסיפים את החמאה בהדרגה עד קבלת מרקם אחיד וקרמי.

3

מעסים את נתחי הפילה במלח, פלפל ומעט שמן זית וצורבים על אש גבוהה במחבת פסים או על הגריל במשך 2 דקות בכל צד (למידת עשייה מדיום). מוציאים מהמחבת.

4

יוצקים לאותה מחבת את הוויסקי, הסוכר, מלח ופלפל ומצמצמים על אש קטנה עד קבלת רוטב סמיך ומבריק.

5

יוצקים את קרם הארטישוק לצלחות, מניחים את נתחי הפילה פרוסים ומזלפים את הגלייז.