מתכון

פילה דניס על ירקות ירוקים ורוטב רומסקו

מנת דגים ספרדית שמקבלת את הטוויסט בזכות רוטב רומסקו המשלב פלפלים ושקדים

2,801 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פילה דניס על ירקות ירוקים ורוטב רומסקו של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר
פילה דניס על ירקות ירוקים ורוטב רומסקו של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לירקות

לרומסקו

אופן ההכנה

1

מצפים את נתחי פילה הדניס בשמן זית ומניחים בצד.

לירקות

2

חולטים את השעועית והברוקולי למשך 2-1 דקות במים רותחים עם מלח ולאחר מכן מעבירים אותם למי קרח כדי לעצור את הבישול.

3

חותכים את הזוקיני לקוביות גדולות ואת תרמילי השעועית חוצים לשניים או לשלושה (תלוי בגודל).

4

מקפיצים במחבת את הזוקיני עם שמן הזית והשום ולאחר שהשחים מעט מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים יחד.

5

מוסיפים מעט מלח ומיץ לימון, מסירים מהאש ומוסיפים את הבזיליקום.

לרומסקו

6

חוצים את הפלפלים האדומים, העגבניות והצ'ילי האדום לחצאים ומנקים מגרעינים. מניחים על מגש את הפלפלים, העגבניות, השום, התימין, הצ'ילי והבגט ומתבלים הכל במלח, בפלפל שחור ובשמן זית.

7

אופים בתבנית מכוסה בתנור בחום של 200 מעלות 20 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומכסים שוב.

8

לאחר שהמגש מתקרר, מקלפים את הפלפלים, העגבניות והצ'ילי וטוחנים הכל יחד עם שאר המרכיבים (למעט התימין). הרוטב צריך להיות חלק וזוהר בצבעו (לכן הטחינה עלולה לארוך זמן מה).

להרכבת המנה

9

צורבים את נתחי הדניס על הגריל או במחבת עם שמן זית.

10

מניחים את הירקות על צלחת הגשה, מעליהם את נתחי הדניס, ומזליפים רוטב רומסקו.