מתכון

פיצה סביח

אתם שוב מתלבטים בין פיצה לסביח? יש לנו פתרון מושלם עבורכם!

4,216 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פיצה סביח של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק
פיצה סביח של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פיצה נפוליטנה

לפרוסות החצילים

לרוטב העגבניות

לעגבנייה הצלויה

לטחינה הלבנה

להרכבת המנה

אופן ההכנה

לבצק הפיצה

1

מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה, מלבד שמן הזית והמלח, כ-3-4 דקות. מוסיפים את המלח ואת השמן בהזלפה אטית עד שכל השמן נטמע בפנים (חשוב שהמסה תהיה קרה). מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותו קלות ונותנים לו לנוח 15 דקות. מחלקים את הבצק לכדורים של 200-220 גר', מסדרים על מגש, מכסים ומכניסים למקרר ל-24 שעות (חשוב לכסות את הבצק כדי שלא יקבל קרום פריך מהאוויר במקרר). מוציאים מהמקרר לטמפרטורת החדר למשך כשעתיים.

לחציל הקלוי

2

קולפים את החציל ל"זברה" (פס כן, פס לא) וחותכים לחצאי פרוסות. משמנים את חצאי פרוסות החציל, ממליחים, מפלפלים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-185 מעלות למשך 20-25 דקות.

לרוטב העגבניות

3

מכניסים את כל המרכיבים למיקסר וטוחנים הכל יחד עד קבלת רוטב חלק.

לעגבנייה הצלויה

4

חותכים עגבנייה לשישיות, משמנים קלות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 12-15 דקות.

לטחינה

5

מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד עד קבלת מרקם חלק וקרמי של טחינה לבנה.

להרכבת המנה

6

מרדדים את הבצק, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים את החצילים, העגבניות הצלויות, גבינת המוצרלה וגבינת הג'יבן ומכניסים לכ-2-3 דקות לתנור שחומם למקסימום (אם יש אבן שמוט/ברזל יצוק - עדיף) עד שהפיצה מוכנה. מוציאים את הפיצה, מוסיפים מעל רבעי ביצה, עלים, מטפטפים טחינה ועמבה ומפזרים תפוצ'יפס שבור.