מתכון

פיצה קרם לימון

השפית לירז שדה עושה מסיבת תחפושות במטבח ומעניקה לקינוח קרם לימון עשיר מראה של פיצה

2,003 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פיצה קרם לימון של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי
פיצה קרם לימון של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחתית

למלית לימון

לעיטור

אופן ההכנה

לתחתית

1

טוחנים את החמאה והעוגיות לתערובת אחידה. מסדרים את התערובת ברינג מעל נייר אפייה. אופים במשך 5 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. מצננים עד קירור מוחלט.

למלית

2

מחממים את כל המרכיבים בסיר על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהבלילה הופכת אחידה ומוצקה ושומרת על צורתה כאשר מרימים את המטרפה מהסיר. מעבירים דרך מסננת דקה. יוצקים את המלית על תחתית הלוטוס האפויה ואופים במשך חמש דקות בחום של 180 מעלות. מעטרים בפרוסות תותים, שבבי שקדים ועוגיות.