מתכון

פירות מותססים

פירות היער מקבלים טעמים חדשים לחלוטין

2,892 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
פירות מותססים. צילום: shutterstock
פירות מותססים. צילום: shutterstock

את הפירות מתסיסים בוואקום. לשם כך צריך שקיות ואקום ומכשיר ואקום ביתי. אפשר למצוא משאבות פשוטות ומכשירים מתוחכמים בחנויות מתמחות וברשת כשהמחירים לערכה בסיסית נעים בין 100 ש"ח ויכולים להאמיר עד ל־600 שקלים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים שכבה לא צפופה של פירות בשקית ואקום ואוטמים בעדינות בעזרת מכשיר האיטום, נזהרים לא לפגוע בצורת הפרי ומשאירים בחלקה העליון של השקית שוליים רחבים ללא פרי. משהים מחוץ למקרר 3־4 ימים, אחריהם התסיסה תתחיל לייצר גזים שמעניקים טעם אלכוהולי ופחות רצוי, כדי לשחרר אותם גוזרים את חלקה העליון של השקית ואחרי שהם נפלטים החוצה אוטמים שוב את השקית.

2

אחרי 6־8 ימים טועמים, אך ורק בידיים עטויות כפפות כדי לא להכניס חיידקים שיפגמו בתסיסה - אם טעים לכם מעבירים למקרר. אם לא, משהים יום או יומיים נוספים.