מתכון

פלאפל סביח

המנה שהופכת את ההתלבטות בין סביח לפלאפל, למיותרת

3,929 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פלאפל סביח של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק
פלאפל סביח של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק

משרים את החומוס לילה שלם במים, מחליפים פעמיים את מי ההשריה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה לבנה

לפאלפל עם חציל

לסלט תפוחי אדמה קר

להרכבת המנה

לסלה מנגו עם שאטה

אופן ההכנה

לטחינה

1

מערבבים את כל המרכיבים יחד היטב עד קבלת טחינה לבנה.

לפלאפל עם חציל

2

טוחנים את כל המרכיבים יחד במג'ימיקס בפולסים עד קבלת תערובת טחונה גס, אך לא גס מדי (כדי שתהיה אווריריות בכדורים שניצור אחר כך). יוצקים לסיר שמן לטיגון עמוק, יוצרים מהתערובת שהכנו כדורי פלאפל באמצעות כף לפלאפל ומטגנים עד הזהבה.

לסלסה מנגו עם שאטה

3

מערבבים את כל המרכיבים יחד.

לסלט תפוחי אדמה קר

4

מערבבים את כל המרכיבים יחד ומשלימים טעמים במלח.

להרכבת המנה

5

מורחים בתוך הפיתה את הטחינה הלבנה, מוסיפים את כדורי הפלאפל, מכניסים את בשר החציל הקלוי, סלסת המנגו, פרוסות ביצה קשה, סלט תפוחי אדמה, מוסיפים מעט טחינה לבנה ומעל הכל מפזרים עלי כוסברה ופטרוזיליה.

טיפ

6

אפשר לוותר על הביצה, לקבלת מנה טבעונית.