מתכון

פלוט ספרדי

מקלות גבינה קריספיים בתוספת עגבניות מיובשות ואנשובי שבביס אחד מהווים ארוחת טאפאס שלמה

824 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
מקלות גבינה ועגבניות מיובשות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
מקלות גבינה ועגבניות מיובשות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

מתחילים בהכנות כמה שעות לפני הארוחה ומכניסים לתנור כשהאורחים מגיעים. אפייה קצרה של 15 דקות, ויש לכם את מסמר הערב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

  שמים קמח, שמרים, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים יוגורט ומים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק דביק יחסית (ייתכן שלא יהיה צורך בכל כמות המים). לשים עוד 6 דקות.

2

מוסיפים קוביות גבינה, עגבניות מיובשות, שום ואנשובי ולשים עוד 2 דקות רק עד שהם נטמעים בבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

מעצבים, מתפיחים ואופים:

3

מחלקים את הבצק ל-10 חלקים בעזרת קלף או סכין. מגלגלים כל חלק לגליל צר באורך כ-25 ס"מ. מניחים את הגלילים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.

4

 בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

5

 אופים כ-15 דקות עד שהפלוטים זהובים ואפויים גם בחלק התחתון. מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית ומפזרים מלח ים.

6

הפלוטים במיטבם ביום ההכנה. אפשר להקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.