מתכון

פלפלים ירוקים חריפים במילוי עלי גפן וגבינת המאירי

הפלפלים נצלים על משמשים טריים ונעטפים במתיקות עדינה. הטעמים הדומיננטיים מתמתנים באפייה ומתגבשים

11,630 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פלפלים ירוקים חריפים במילוי עלי גפן וגבינת המאירי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
פלפלים ירוקים חריפים במילוי עלי גפן וגבינת המאירי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

לגיוון: אם אתם לא אוהבים פלפלים חריפים ניתן להמיר אותם בפלפלי שושקה מוארכים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי המלית בקערה. נזהרים לא למעוך את המרכיבים. ממלאים את הפלפלים במלית ומניחים בצד.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות.

3

יוצקים שמן זית לתבנית ומוסיפים פלחי משמשים, שיני שום, לימון וזעתר.

4

מפזרים מלח גס, פלפל שחור ודבש ענבים, מערבבים בעדינות ומניחים מעל את הפלפלים הממולאים.

5

אופים כ־15 דקות עד שהפלפלים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומזגגים במעט דבש ענבים.