מתכון

פלפלים ממולאים בבשר ובאורז

השפית גילה אבידן, הידועה בשם גברת פלפלת, ממלאת פלפלים לילדים עם בשר ואורז

29,792 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פלפלים ממולאים בבשר ובאורז של שפית גילה אבידן. צילום: שי ניבורג
פלפלים ממולאים בבשר ובאורז של שפית גילה אבידן. צילום: שי ניבורג

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לרוטב

אופן ההכנה

לפלפלים

1

שוטפים היטב את הפלפלים, חותכים בסכין חדה סביב החלק הירוק שבכיפת הפלפל. שולפים החוצה את הכיפה, מנערים את הגרעינים החוצה ומצמידים את הכיפה בחזרה לפלפל.

למילוי

2

מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה ומערבבים היטב בידיים עד שהם מתחברים. לוקחים חופן מתערובת המילוי וממלאים כל פלפל תוך הידוק המילוי בעזרת האצבע. סוגרים כל פלפל עם הכיפה שלו.

לרוטב

3

לקערה נוספת מכניסים את כל חומרי הרוטב ובוחשים היטב. טועמים ומשפרים תיבול.

4

יוצקים בעזרת מצקת מעט מן הרוטב לתוך תחתית תבניות האינגליש קייק. מעמידים את הפלפלים בתבניות זה לצד זה, ויוצקים את שארית הרוטב על הפלפלים ולתוך התבניות.

5

מניחים את תבניות האינגליש קייק בתוך תבנית אפייה גדולה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום ובודקים את הרוטב. אם הוא הסמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. אופים 30 דקות נוספות בחום של 160 מעלות.