מתכון

פלפלים ממולאים בדוחן ואמרנט ברוטב רימונים

מגוונים את הממולאים שלכם עם אמרנט, דגן הגדל בדרום אמריקה שנטול גלוטן וקל מאד לעיכול

1,804 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פלפלים ממולאים בדוחן ואמרנט ברוטב רימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
פלפלים ממולאים בדוחן ואמרנט ברוטב רימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

אמר-מה?
אמרנט
אמרנט הוא דגן הגדל בדרום אמריקה, גרגיריו קטנטנים וטעמו אגוזי. האמרנט נטול גלוטן וקל מאד לעיכול.
על פי הרפואה הסינית, האמרנט מחזק צ‘י, מייבש לחות, מועיל לריאות ומטהר חום. אחד הדגנים העשירים ביותר בחלבון, בסיבים תזונתיים, סידן וברזל.
דוחן
הדוחן הוא דגן הגדל בדרום אמריקה.
על פי הרפואה הסינית הדוחן מחזק כליות, מועיל לקיבה ולטחול, מלחלח יובש, מטהר ומפיג חום. לפי התזונה המערבית הדוחן נטול גלוטן, מכיל יותר חלבונים מחיטה ואורז ומשמש מקור טוב לזרחן, למגנזיום ולסיבים תזונתיים.
ניתן להשיג אמרנט ודוחן בחנויות טבע וכמעט בכל סופר.
אפשר להחליף את האמרנט בקינואה, אורז מלא, אבל ממולאים היא דרך קלה להכיר את האמרנט ולהבין כמה הוא טעים.

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מסירים מהפלפלים את הראש, מנקים את הפנים ומניחים בצד.

2

מחממים מעט את השמן במחבת או בסיר שטוח ומטגנים את הבצל כ-2 דקות.

3

מוסיפים את כל יתר מרכיבי המלית (יש לוודא שהדגנים מכוסים בנוזלים), מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות. מצננים מעט וממלאים את הפלפלים בתערובת ומכסים עם הראש.

4

מכניסים את כל חומרי הרוטב למחבת או לסיר שבו בושלה המלית, מרתיחים ומסדרים את הפלפלים זה לצד זה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כשעה. אם יש צורך מוסיפים לרוטב מים או ציר ירקות במהלך הבישול.