מתכון

פנקוטה יוגורט-פסיפלורה ברוטב פירות יער

פנקוטה קרמית (ובריאה) בטעם מרוכז של פסיפלורה. בלי שמנת בכלל

1,393 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פנקוטה יוגורט-פסיפלורה ברוטב פירות יער. צילום: דניה ויינר
פנקוטה יוגורט-פסיפלורה ברוטב פירות יער. צילום: דניה ויינר

פנקוטה קרמית (ובריאה) בטעם מרוכז של פסיפלורה. בלי שמנת בכלל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לרוטב:

לפנקוטה:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מערבלים את חומרי הרוטב במעבד מזון למרקם חלק. שומרים במקרר.

מכינים את הפנקוטה:

2

יוצקים חלב לסיר קטן, זורים מעל אבקת ג’לטין ומשהים כ-10 דקות. מוסיפים סוכר ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהג’לטין והסוכר נמסים. מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש. מצננים מעט.

3

מערבבים יוגורט ונוזל פסיפלורה בקערה, מוסיפים את החלב החם ומערבבים היטב.

מגישים:

4

יוצקים לתבנית שקעים מסיליקון או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. בהגשה הופכים לצלוחיות אישיות ומקשטים ברוטב פירות היער.