מתכון

פסטה ירוקים

יש לנו כל כך הרבה ירקות טריים, מעולים ופריכים שכל מה שצריך הוא לחלוט אותם קצרות ולשדך אותם לפסטה טרייה

6,533 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פסטה ירוקים של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פסטה ירוקים של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל; כלים: סטודיו NOW POTTERY

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פסטה

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הפסטה

1

מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מרדדים את הבצק עד לעובי 1/2 ס"מ. חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ועבות ברוחב 2 ס"מ ובאורך 10 ס"מ.

מכינים את הרוטב

2

מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית, מוסיפים את כל הירקות החלוטים ומקפיצים קלות. מוסיפים עגבניות שרי, שום, תימין ותבלינים ומטגנים כ־3 דקות. מוסיפים יין לבן וממשיכים לבשל כ־5 דקות.

3

מבשלים את הפפרדלה במים מומלחים כ־4 דקות, מעבירים מיד לסיר הרוטב ומקפיצים קלות. מסירים מהאש ומוסיפים בזיליקום ופטרוזיליה.

4

מעבירים לצלחות הגשה ומגררים מעל גבינת מימולט.