הסוד האמיתי הוא בשקדים שנקלים עם חמאה חומה – היא מעצימה את הטעמים האגוזיים שלהם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים חמאה בסיר עד שמתחיל להיווצר קצף וצבעה משתנה לחום בהיר. מסירים מיד מהכיריים (החמאה ממשיכה להתבשל ולהשחים מהחום שצברה).
2
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים שקדים בתבנית בשכבה אחת ומסננים מעליהם את החמאה החומה (נזהרים לא לצקת את המוצקים שהצטברו בתחתית הסיר). קולים את השקדים כ-10 דקות, תוך שמערבבים כל 3-2 דקות. מוציאים שקד מהתבנית, מצננים מעט וטועמים. אם הוא פריך וטעים מוציאים את התבנית מהתנור, אם לא - קולים עוד דקה.
3
שמים שקדים קלויים, עלי ריג'לה, פלפל חריף, שום, מיץ לימון, חומץ וקרח בבלנדר ומעבדים במהירות בינונית. מגבירים למהירות גבוהה ומזלפים את השמן בהדרגה עד לקבלת מחית אחידה. מוסיפים מלח ופלפל, מערבלים וטועמים.