מתכון

פפרדלה טבעונית בשום ופרמזן

במתכון הזה מכינים את הכל בבית מאפס - וזה ממש משתלם: פסטה טרייה, פרמזן ביתי וקונפי שום

5,700 בשלנים התעניינו במתכון זה
פפרדלה טבעונית של רביבה אפל ז"ל. צילום: רוני כנעני
פפרדלה טבעונית של רביבה אפל ז"ל. צילום: רוני כנעני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצבק פסטה

לקונפי שום

לרוטב

לפרמזן טבעוני

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים קמח ומלח במיקסר עם וו לישה כ־10 דקות. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. מדי פעם צריך לעצור את פעולת המיקסר ולאסוף ביד את התערובת שמתפזרת לצדדי הקערה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה. מרדדים את הבצק במכונת פסטה ביתית עד לעובי של 1 מ"מ. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2 ס"מ. מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הפסטה כ־2 דקות עד שהיא אל דנטה.  Ž

מכינים קונפי שום

2

מניחים בצלים ושום בסיר עמוק, יוצקים שמן זית ומבשלים על אש קטנה מאוד עד שהם מתרככים והשמן סופג את כל הטעמים.

מכינים את הפרמזן הטבעוני

3

מכינים את הפרמזן הטבעוני: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה במרקם משחתי.

4

מעבירים כמה כפות מהשמן למחבת ומוסיפים מעט פלפל שאטה טחון. שומרים שהשמן לא ירתח, מוסיפים את הפסטה למחבת ומתבלים במלח, פלפל ופטרוזיליה. מפזרים שקדים ומסירים מהאש. מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה ומפזרים עלי רוקט טריים. מזלפים שמן זית ומפזרים מעל פרמזן טבעוני.