מתכון

פרגית צלויה עם סלסת מלון פיקנטית

פיקו דה גאיו היא סלסה מקסיקנית פשוטה על בסיס עגבניות שמלווה עוף צלוי, בקר ומה לא. וריאציה קייצית על הסלסה הזו

יוני 2019
פרגית צלויה עם סלסת מלון פיקנטית של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
פרגית צלויה עם סלסת מלון פיקנטית של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

כאן הסלסה היא טייק אוף על פיקו דה גאיו – החלפתי את העגבניות במלון מתוק ומלא ניחוח. את העוף משרים מעט קודם במרינדת עשבים מתקתקה, והוא הופך עסיסי ומלא טעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למשרה

לסלסה

אופן ההכנה

משרים את הפרגיות

1

טוחנים את מרכיבי המשרה ומשרים את הפרגיות במשרה ללילה. מוציאים את הפרגיות מהמשרה ומייבשים בעזרת נייר סופג.

מכינים את הסלסה

2

מערבבים את מרכיבי הסלסה ומתקנים תיבול.

3

מלהיטים מחבת פסים, מוסיפים שמן זית וצורבים את הפרגיות 5־6 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הסלסה כשהעוף עדיין לוהט - כך היא תיספג היטב.