מתכון

פריטטה ארטישוק וגבינת פטה

הפריטטה הזו היא בין אומלט מושקע לפשטידה טעימה, קלילה ולא משמינה

7,131 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
פריטטה. צילום: shutterstock
פריטטה. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות.

2

מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ־3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהבצל רך. מפזרים את הבצל באופן שווה במחבת.

3

טורפים ביצים בקערה, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים למחבת. מסדרים מעל רבעי ארטישוק, גבינת פטה ובזיליקום ומבשלים כ־3 דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.

4

מעבירים את המחבת לתנור ואופים כ־15 דקות עד שהפריטטה זהובה.