מתכון

פרינטה (Farinata)

אורנה אגמון ואלה שיין, הלוא הן אורנה ואלה, מגישות מאפה פריך מתובל על בסיס קמח חומוס

6,114 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פרינטה (Farinata) של אורנה ואלה. צילום: בועז לביא
פרינטה (Farinata) של אורנה ואלה. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון התבנית

לפרינטה

אופן ההכנה

1

מערבבים במטרף את קמח החומוס, המים, המלח, הפלפל ושמן הזית. מניחים ללילה (או מינימום שעתיים).

2

מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים (בתנור או על הכיריים) מחבת או תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית ומתבלים במעט מלח.

4

מוסיפים את הבצל הקצוץ והרוזמרין לתערובת קמח החומוס.

5

יוצקים את התערובת למחבת או לתבנית החמה ומכניסים לתנור. אופים כ-25-35 דקות או עד השחמה.