מתכון

צ’ימיצ’ורי

הצ’ימיצ’ורי הארגנטינאי דומה לחמין היהודי: למאה ארגנטינאים יהיו מאה ואחת שיטות הכנה, וזה מבית אבא יהיה תמיד הטוב ביותר

3,431 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
צ’ימיצ’ורי. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר
צ’ימיצ’ורי. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר

ביותר ממובן אחד, מהות הצ’ימיצ’ורי הארגנטינאי דומה למהות החמין היהודי: למאה ארגנטינאים יהיו מאה ואחת שיטות הכנה, וזה מבית אבא יהיה תמיד הטוב ביותר. ובכל זאת, בכל צ’ימיצ’ורי אמיתי יהיו שני מרכיבים דומיננטיים: פטרוזילה וחומץ טוב. הנה הצ’ימיצ’ורי המנצח של אריה: “כמה שאני לא מכין – אני לא מצליח ליישן את זה כמו שצריך. זה פשוט נגמר. לכן אני מחמם את הרוטב עד לסף רתיחה ומיד מקרר ומוזג לבקבוקים. כל ארגנטינאי שישמע את זה יעקם פרצוף, אולי בצדק, אבל זה ‘מיישן’ במשהו את הרוטב ומרכז ומגבש את הטעמים.”

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים פטרוזיליה במעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים היטב במעבד מזון.

2

מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד זמן קצר.

3

מיישנים את התערובת שבוע לפחות לגיבוש טעמים.

גיוונים:

  • במקום ראשי שום אפשר להשתמש בכמות דומה של שום כתוש מוכן.
  • במקום פלפל שחור אפשר להשתמש בתערובת פלפלים לפי הטעם, אבל הטעם לא אמור להיות חריף.
  • במקום שמן תירס אפשר להשתמש בשמן זית, אבל זה לא ממש ארגנטינאי.