מתכון

צלפים כבושים

אפשר לכבוש את פירות הצלף הגדולים והנגיסים, או את הניצנים וגבעולים רכים.

2,641 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
צלפים כבושים של רינת צדוק | צילום: שני בריל
צלפים כבושים של רינת צדוק | צילום: שני בריל

לפני שמוסיפים את המים, מניחים את הצנצנת על השעועית על משקל מטבח ומאפסים – כך שוקלים במדויק את כמות המים ואפשר לחשב את כמות המלח שיש להוסיף (למשל, על 1 ליטר מים מוסיפים 60 גרם מלח).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מעבירים צלפים שטופים לצנצנת, מוסיפים מים לכיסוי ומלח במשקל 6% ממשקל המים. מניחים במקום קריר ויבש למשך 12 ימים.

2

ב– 5 הימים הראשונים פותחים את הצנצנת מידי יום כדי לאפשר לגזים להתשחרר.

3

אחרי 14 יום מוסיפים 3-2 כפות חומץ בן יין. מאחסנים בקירור.

4

הצלפים הכבושים ישמרו עד 6 חודשים