מתכון

צ׳אולי – נזיד לוביה

תבשיל עשיר בטעמים ומאוד משביע. מגישים אותו עם אורז לבן או צ'פאטי טרי

10,043 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
צ׳אולי - נזיד לוביה של "מא פאו". צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
צ׳אולי - נזיד לוביה של "מא פאו". צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

מחית שום וג'ינג'ר

מחית שימושית ופשוטה להכנה, המשתלבת במאכלים הודיים רבים.
כך מכינים 200 גרם: טוחנים במעבד מזון 10 שיני שום עם 100 גרם ג'ינג'ר קלוף ו- 1/2 כוס מים עד לקבלת מחית חלקה. שומרים עד שבועיים במקרר. לאחר כמה ימים צבע המחית יהפוך לירוק — אין מה לחשוש מזה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים לוביה בסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה 40 דקות עד להתרככות. לא ממליחים — המלח מעכב את ריכוך הקטניות.

2

מחממים סיר נוסף עם שמן, מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומטגנים דקה עד שהריח מתחיל לעלות. מוסיפים בצלים, פלפלים, מחית ג'ינג'ר ועלי קארי ומטגנים 4-3 דקות עד שהבצל מזהיב מעט.

3

מוסיפים עגבניות מרוסקות, את הלוביה המבושלת עם נוזלי הבישול ו- 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית 15 דקות עד שהתבשיל מסמיך מעט. כמה דקות לפני תום הבישול מתבלים במלח.

4

מגישים חם עם אורז לבן או צ'פאטי. שומרים עד 4 ימים במקרר.