מתכון

צ׳אטני משמשים

המשמש החמוץ־מתוק מעולה להכנת צ'אטני המוגש לצד אורז, עוף, דג או בשר צלויים וגם סתם ככה, על פרוסת לחם

7,707 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
צ׳אטני משמשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
צ׳אטני משמשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

מטבל הודי שמגישים לצד הארוחה כדי להוסיף לה עוד רובד של טעמים. יש המון סוגים של צ'אטני על בסיס חומרי גלם שונים (מנגו הוא אחד המוצלחים שבהם).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים שמן זית, שום וצ'ילי בסיר ומטגנים כדקה להזהבה קלה.

2

מוסיפים את המשמשים ויתר המרכיבים, מבשלים על אש בינונית כ־10 דקות, מקטינים את האש ומבשלים כ־20 דקות נוספות עד שהצ'אטני אחיד (מערבבים מדי פעם). מתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר במשך 7־10 ימים.