מתכון

קובה מטוגן

לוהט מהשמן: קובה בורגול הוא מהמנות האהובות של מסעדת צ'וצ'י המפורסמת מירושלים, ועכשיו יש גם מתכון

39,594 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
קובה מטוגן של מסעדת צ'וצ'י. צילום: רן בירן
קובה מטוגן של מסעדת צ'וצ'י. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למילוי:

אופן ההכנה

1

מערבבים את הבורגול עם המלח והפפריקה ומוסיפים ליטר מים. לאחר חצי שעה כשהבורגול ספג את כל המים, מוסיפים קמח, שמן ולשים לבצק אחיד.

2

מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד השחמה. במקביל, ובמחבת נפרדת, מאדים את הבשר עם התבלינים עד שהוא משנה את צבעו. מערבבים את הבשר עם הבצל המטוגן, ומוסיפים את הצנוברים או גרגירי הרימון.

3

לאחר שהבשר התקרר, לוקחים (בידיים רטובות) כדור בצק ויוצרים צורת סירה על החלק הפנימי של כף היד. מניחים מעט מן המילוי על הבצק הפרוש, ובעזרת האצבעות של היד השניה מהדקים את הקצוות לסגירה ויוצרים צורת אליפסה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.

4

מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים בסבבים (כל פעם 2־3 יחידות) 7 דקות או עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג ומגישים חם.