מתכון

קומפטייל – קוקטייל קינוח

קינוח ופתיח, אפריטיף ודז'סטיף, זה דרינק מושלם לדייטים רומנטיים חורפיים או סתם להחליק את המעבר בין יום ללילה

2,123 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קומפטייל - קוקטייל קינוח של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה
קומפטייל - קוקטייל קינוח של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה

הקוקטייל מתבסס על קומפוט מפירות טריים ומיובשים, שעובר קרמול עדין והוא לגמרי יכול לעמוד כקינוח גם ללא האלכוהול. לא חייבים
להיצמד לפירות שבמתכון, אבל כדאי לשמור על היחסים (בין הפירות המיובשים לטריים ובין הפירות החמוצים למתוקים יותר).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לקישוט

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את הפירות המיובשים ומעבירים לסיר גדול בעל תחתית עבה. מפזרים עליהם סוכר בשכבה אחידה ומקרמלים 10 דקות על להבה נמוכה. מדי פעם מנענעים את הסיר.

2

יוצקים מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מבשלים 20 דקות.

3

מוסיפים פירות טריים, קינמון, ציפורן, מקלות וניל, כוכבי אניס ומיץ לימון ומבשלים 40 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שחלק מן הפירות מתפרקים והנוזל מסמיך מעט. מצננים.

4

מוסיפים אלכוהול ומוזגים לכוסות מרטיני או לכוסות נמוכות. מקשטים כל כוס בענף תימין ומניחים פרוסת אננס מיובש על שפת הכוס.