מתכון

קלמרי כבושים

דגים ופירות ים כבושים הם הפנים הים תיכוניים של המטבח האיטלקי. מגישים בתחילת הארוחה עם או בלי ברוסקטות

4,086 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
קלמרי כבושים של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
קלמרי כבושים של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

קלמארי גדולים כדאי לחתוך לנתחים אלכסוניים. את הקטנים אפשר לכבוש שלמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחמיץ דגים

להגשה

אופן ההכנה

1

חולטים קלמרי במים רותחים כדקה ומעבירים למי קרח. מסננים, מייבשים ומכניסים לצנצנת בינונית בעלת מכסה תואם.

2

מביאים את כל חומרי התחמיץ לרתיחה בסיר ומכבים להבה. יוצקים את התחמיץ החם על הקלמרי, מכסים, מצננים ושומרים במקרר עד שבוע ימים. אחרי לילה במקרר הקלמרי יהיו במיטבם, אבל אפשר לאכול ברגע שמתקרר.

3

מגישים עם לחם טרי ושמנת חמוצה.