מתכון

קלפוטי סולת, דובדבנים וערק

הוספתי לקינוח הצרפתי סולת, ערק וינסון (זרעי שומר) והרי לכם קלפוטי ים תיכוני מהמם

18,696 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
קלפוטי סולת, דובדבנים וערק של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
קלפוטי סולת, דובדבנים וערק של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

בצרפת נהוג להכין את המאפה הזה בתחילת עונת הדובדבנים. אימצתי את הנוהג אבל קצת אזרחתי אותו – החלפתי את הקמח בסולת – שנותנת לקינוח מרקם מעט יבש יותר שמזכיר עוגה בחושה. הוספתי ערק וינסון (זרעי שומר) והרי לכם קלפוטי ים תיכוני מהמם.

תבנית בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים קלפוטי

1

מחממים תנור ל־ 180 מעלות, מקמטים נייר אפייה ומרפדים איתו תבנית (כך הוא יושב בתוכה בצורה טובה יותר).

2

מקציפים חלמונים, ביצים וסוכר 3 דקות לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

3

מוסיפים שמנת וערק ומקציפים. מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים סולת ואבקת אפייה ומקציפים להטמעה.

4

מפזרים דובדבנים על תחתית התבנית ויוצקים מעל את בלילת הביצים והסולת. מכניסים לתנור ואופים 1/2 שעה עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש וללא פירורים. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ומפזרים מעט אבקת סוכר.

בזמן שהעוגה נאפית מכינים רוטב

5

ממיסים קורנפלור במים ומניחים בצד. יוצקים לסיר קטן חלב, מוסיפים סוכר, ערק וינסון ומביאים לסף רתיחה מעל להבה בינונית. מוסיפים את הקורנפלור ומבשלים תוך בחישה מתמדת 1־ 2 דקות להסמכה. מצננים לטמפרטורת החדר. פורסים את הקלפוטי, מעבירים לצלחות הגשה, יוצרים מעל כל פרוסה מעט מהרוטב ומגישים.